sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Londonissa

Täällä ollaan, mä oon ihan okei! Tai jotain sellaista. Köpiksen kentältä päästiin ja laskeuduttiin vihdoin viimein tänne Londoniin, Heathrown lentokentälle. Selvisin passintarkastuksesta, vaikka virkailija kovasti virnuilikin ainakin 8 vuotta vanhalle passikuvalleni. Napattiin matkalaukut mukaan ja sitten tämä reissu oikeastaan pääsikin vasta alkamaan.

Aluksi suunnistettiin kohti maanalaista, ostettiin Oyster Cardit (eli siis periaatteessa ladattavissa olevat liput julkiseen liikenteeseen). Matkustaminen on Londonissa aivan älyttömän kallista. "Zon€t", €li alu€€t, 1-3 käyttöön kuukaud€n ajaksi -> r€ilusti yli sata €uroa. Siis aivan hirvittävä määrä rahaa. Mutta minkäs teet. Opiskelijakortilla olisi päässyt halvemmalla, mutta sitä varten täytyy Londonissa viihtyä pitempään kuin 2 kuukautta.

Mutta siis, pääsimme Weeran kanssa tämän valtavan taloudellisen takaiskun jälkeen vihdoin maanalaiseen, ja siitä eteenpäin homma sujuikin erittäin hyvin.


(Olen meidän perheestä ainoa, joka on todella todistettavasti käynyt Hammersmithissä)

 Majapaikasta saadut ohjeet eivät pettäneet, ja niinpä klo 15.30 olimme vihdoin saapuneet määränpäähämme. Herätys aamulla Londonin aikaa klo 02.00, perillä Londonissa Londonin aikaa klo 15.30. Eikä päivä päättynyt vielä siihen.

Ensin juotiin kupit teetä vuokraemännän ja tämän veljentytön kanssa. Samalla vähän käytiin läpi taloa ja muuta yleistä, esimerkiksi mistä saamme helpoimmin pyydystettyä ruokaa itsellemme. Seuraavaksi tyhjensin matkalaukkuni huoneeni lipastoon ja totesin, että täällä Londonissa on todella kylmä, nimenomaan sisällä, ei niinkään ulkona. Olihan minua varoitettu monta monituista kertaa, että talot ovat Englannissa kosteita ja ikkunoissa ei ole kunnon eristeitä ja vetää ja on viimaa ja luita alkaa kolottaa. Mutta ei tullut mieleenkään, että täällä voisi olla NÄIN kylmä. Kun vain olisi jokin laite, jolla mitata mun huoneen lämpötila, niin saisin ladottua kunnon faktat pöytään. Mutta täällä on siis kylmä.


Muuten huoneeni on kyllä oikein viihtyisä, jopa isompi kuin omani kotopuolessa (vink, vink)... Sänky on pehmeä ja säilytystilaa vaatteille on tarpeeksi. Tosin, mitään mihin olisin saanut ripustettua henkareita, ei täällä ole. Mutta jos siis huoneessa on kylmä, niin suihkussa käynti vasta tuskaa olikin... Ensinnäkin, katsokaa nyt tätä:


Mitenköhän tuollainen tsydeemi toimii? Ja sitten, sellaiset henkilöt jotka ovat ehkä joskus käyneet Englannissa suihkussa, muistatte varmaan, millaisella voimalla vesi tulee tuosta suihkusta ulos, vai mitä? No painovoimalla tietenkin. Vesi valuu hiljaksiin ilman minkäänlaista painetta. Ihan hiljaa ja vähän kerrallaan. Siinä hommassa ehti tulla kylmä, vaikka koko kylpyhuone höyrysi.

Yritän kuitenkin ottaa kaiken kokemuksen kannalta, nämä negatiiviselta vaikuttavat asiatkin. Hiustenkuivaajalla saa kivasti lämmitettyä huonetta, jossa muuten taisi vihdoin mennä patteri oikeasti päälle. Ensi kerralla sitten tiedän ottaa matkalaukkuun kuumailmapuhaltimia tai ehkä jopa ilmalämpöpumpun. No jaa, leikki sikseen. Jos nämä hienosti teetä hörppivät engelsmannit pysyvät hengissä tällaisissa astemäärissä, niin miksen minäkin?


Noniin, eiköhän olisi aika mennä nukkumaan

3 kommenttia:

  1. Hei Australiassa sama ilmiö, sisällä hullun kylmä, meillä ainaki oli kengät sisällä jalassa ja isot hupparit ymsyms päällä koko aja. Siis sillo ku olin siel mitä 2009 kesäl (niide talvi) ja ulkon oli n. 20 astet lämmintä. Et good luck sinne vaa :D

    VastaaPoista
  2. joo no espanjassa sama juttu... nuo talot kun on suunniteltu kesäkäyttöön eikä olla muistettu että talvikin on olemassa. Hyvä kuulla että goodisti menee ^^ Ja kyllä sitä nopsaa sitten tottuu niihin epäkohtiinkin eikä enää muista näitä suomen olosuhteita :D -Daniela

    VastaaPoista
  3. En vaan tajuu, etta kun ei taalla tuo kesakaan kovin lammin ole, niin miksei ne oo voinu rakentaa asuttavia taloja?!?! No nyt kuitenkin vuokraemanta laittoi lampoja paalle ja mun huone alkaa olla jo melkeen asuttava. Tosin villasukat pysyy edelleen jalassa :)

    VastaaPoista

Ja siihen vaan alle rustaatte, jos jaksatte. Kateellisia kommentteja saa laitella