sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Reilu 10 tuntia reissussa

Siinä ennen kello 11 pääsin vihdoin liikkeelle täältä jäätävän kylmästä kämpästä. Hienoon suunnitelmaani, jonka siis esittelin aikaisemmin, tuli heti mutka, kun päätin piipahtaa Camden Townissa katselemassa toritunnelmia. Olin jo edellisenä iltana töistä tullessa poikennut katselemaan, mitä Camdenista löytyy, mutta koska itse Camden Market näytti tältä:

Se oli siis rakennus/purkamisvaiheessa

...päätin poiketa sinne uudestaan. Vaikka perjantai-iltanakin elämää tuolla kyllä oli, niin nyt lauantai-aamuna sitä vasta olikin! Paljon ihmisiä, Camden Market ja monet pikkukojut olivat täynnä tavaraa ja ruokapaikkojakin tuntui ilmestyneen yön aikana lisää. Ihania tuoksuja, ei voi muuta sanoa.. Kyllä siinä vesi jo herahti kielelle, mutta hillitsin itseni. Olinhan vasta lähtenyt reissuun, vielä ei ollut ruokatauon paikka.


Annokset olivat joissain kojuissa näytillä

Ostelin siinä sitten vähän tuliaisia ja yhtäkkiä totesin pyörineeni täysin tämän päivän aikatauluuni kuulumattomassa paikassa yli tunnin. Oli siis aika jatkaa eteenpäin, kohti varsinaista määränpäätäni, White Hart Lanea. Kun pääsin Seven Sisters -metroasemalle, nappasin mukaani pienen kartan lähialueesta. Toivoin löytäväni siitä reitin Tottenhamin kotistadionille, mutta yllätyksekseni silmiini osuikin aivan jotai muuta:


Päätin kuitenkin ensin käydä etsimässä stadionin ja hyppäsin sokkona bussiin, joka näytti olevan menossa oikeaan suuntaan. Ja jonkin aikaa se menikin ihan oikeaa tietä pitkin, mutta vain jonkin aikaa. Pienen korjausliikkeen ja uuden bussin valinnan jälkeen löysinkin helposti aloitusstadionilleni. Tai ainakin luulen löytäneeni sen. Tältä se näytti:

 
Odotukseni olivat pikemminkin jotain tällaista:


Joten en nyt ole aivan varma, löysinkö oikean paikan.... Toivottavasti. Seuraavaksi hyppäsinkin takaisin bussiin ja päädyin lopulta Arsenalin kotistadionille. Metrossa istuessani jo totesin, että ei hyvänen aika, näillähän on varmaan peli täällä tänään. Ja niinhän niillä olikin. Vaikka minkälaista Arsukrääsäkojua ja pieniä grillejä oli pystytetty stadionin eteen. Hevospoliisitkin olivat paikalla, huomatkaa heposien visiirit:


Hiukan oli nälkä tässä vaiheessa, joten ostin karkkia. Tiedän, hieno päätös. Sitten oliki  seuraavan mutkan vuoro. Menin Leicester Squarelle, ostin kaakaon ja etsn paikkaa, josta saisi musikaaleihin halvalla lippuja. Sellaisia kojuja olikin Leicester Square pullollaan, kaikissa kojuissa oli myös  kunnon jonot. Sieltä sitten olisi varmaankin tarkoitus yrittää Oopperan kummitukseen saada lippuja ensi viikolla.

Paljon ihmisiä...

Seuraavaksi nokka kohti QPR:n stadionia. Se olikin hieman vaikeampi löydettävä. Pelkäsin, että tämä jää ainoaksi jalkapallokentäksi, jonka täällä White Cityn alueella näen:


Onneksi yhtäkkiä kuulin jostain laulua ja totesin, että ei hyvänen aika, täälläkin taitaa olla peli tänään. Lähdin siinä sitten summan mutikassa harhailemaan ja vahingossa löysin stadioninkin :)



 Suunnistaessani läheiseen Westfieldin ostoskeskukseen törmäsin tällaiseen kylttiin. Toi hymyn huulille:


 Westfieldissä kävin lopultakin syömässä ja tekemässä vähän lisää ostoksia. Otin suunnakseni Stamford Bridgen ja lyhyehkön metromatkan jälkeen seisoskelin sen pihassa. Alkoi olla jo aika pimeää, joten kuvat eivät maailman parhaimpia ole:



Ja olihan siellä tuttujakin, lähinnä Wall of Famella:






Kuin 2 marjaa, Nando ei vain 
suostunut katsomaan kameraan...

Koska minulla alkoi olla jo hiukan kylmä ja väsymyskin iski, päätin jättää Fulhamin kotistadionin välistä, senhän kuitenkin näen viikon päästä. Ostin siis kaakaon:



 ja suuntasin West Hamin kotikentälle Upton Parkiin. Kerrankin loistavat opasteet heti asemalta alkaen:



Valitettavasti stadionin pihalle en päässyt, en löytänyt suljetuista porteista reikää, josta olisin mahtunut lähemmäs. Mutta ihan komealtahan tuokin näytti:



Kotimatkalla sitten poikkesin vielä lyhyesti Oxford Streetillä ja Muswell Hillissä Sainsbury'sissa ostoksilla. Nyt on pari jauhelihapakettia odottelemassa käristystä jääkaapissa.

Ai muuten, meillähän maito on pahvipurkeissa ja jossain päin maailmaa sitä myydään edelleen pusseissa. Täällä mennään ihan tällaisilla muovipurkeilla:


Suht turha juttu, mutta menköön sarjaamme "Ison-Britannian ja Suomen erot". Samaan sarjaan menee muuten sää, koittakaahan kestää siellä lumimyrskyjen keskellä :) On täälläkin alkanut ilma selkeästi viilentymään ja kuulemma ihan ennätyskylmää talvea lupailtu, mutta ei täällä sentään ihan Suomen lukemissa vielä olla. Onneksi :)

2 kommenttia:

  1. "Hiukan oli nälkä tässä vaiheessa, joten ostin karkkia." Mahtavaa! Olet oikealla tiellä. Vaihda vielä se kaakao energiajuomaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä menoa musta tulee ravari ennen ens syyskuuta :D

      Poista

Ja siihen vaan alle rustaatte, jos jaksatte. Kateellisia kommentteja saa laitella