keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Urheilu ja kulttuuri

Nyt on koettu molempia. Aloitan urheilusta, kulttuuri alkaa suunnilleen puolivälistä sivua :)

10.12.2012 maanantai klo 20.00, Craven Cottage, Lontoo. Paikat täyden vieraskatsomon vieressä. Itse asiassa taisi koko ikatsomo olla aika lailla täynnä. Tuulee, hiukka viileä ja pilvetön ilta. Aloituspotku ja Newcastle-fanit laulavat seuraavat 88 minuuttia putkeen. Ainoat hiljaiset hetket ovat, kun Fulham tekee 2 maaliaan. Ehkä vajaan minuutin hiljaisuus molempien maalien jälkeen, sitten alkaa omien kannustuslaulu taas raikumaan.



Fulham - Newcastle päättyi siis 2-1 Fulhamin kotivoittoon. Oli kylmä, myönnän. Mutta on sitä tullut 1 talviklassikkokin katsottua jäätyneellä Olympiastadionilla. Silloin oli reilusti kylmempi. Mutta olihan tuo tunnelma jotain ihan erilaista, kuin mitä Suomessa saa kokea. Jatkuva kannustus. Kannustus epäonnistumisen jälkeen. Kiitoslaulu, vaikka oma joukkue oli häviämässä ottelun. Se riemu, kun oma joukkue tekee maalin ja se hiljaisuus, kun omalle joukkueelle tehdään maali. Nyt on koettu Englannin Valioliigaa :)

Ai ja tämmönen pelaaja sattumalta sieltä huomioitiin

Yhdennäköisyys on huomattava ;)



Oopperan kummitus

Tästä siis alkaa kulttuuriosuus :)

Elikkäs Oopperan kummitus käytiin sitten katsomassa tiistaina Her Majesty's -teatterissa. Teatteri valmistui 1897 ja kuulemma pitäisi ainakin olla sen näköinen kuin tuolloin perustettaessa. Saman vuonna on perustettu jotain muutakin, kysykää isipapalta, jos ette jo arvanneet.


Hieno musikaali kyllä oli, mutta vähän ehkä kaipasin Tarja Turusen ääntä siihen musikaalin nimikkokappaleeseen :D Vaikka kyllä ilman Tarjaakin pärjättiin oikein hyvin, kylmät väreet. Olen tosin huomannut, että aikas usein noissa lauluesityksissä olen kananlihalla, mutta siis vaikuttava esitys oli mielestäni. Pari kertaa erikoistehosteet saivat säpsähtämään, mutta kyllä se musiikki ja ne äänet olivat kaikkein mahtavinta.


Katsomossa ei montaa brittiä kyllä ollut, varmaankin turismin vetoavulla on tuotakin musikaalia näytetty jo 27 vuotta tuossa kyseisessä teatterissa. Tosin, ei huono musikaali pyöri missään 27 vuotta :) Jonkin arvion mukaan tämän Andrew Lloyd Webberin version Phantom of the Opera -musikaalista olisi nähnyt 130 miljoonaa henkilöä. Siinä on muutama esityskerta ollut...

2 kommenttia:

  1. Mä ihan luulin, että sielläkö se Niitti on kun on niin paljon dmsamaa näköä. Voisitte olla vaikka kaksosia. :)

    VastaaPoista

Ja siihen vaan alle rustaatte, jos jaksatte. Kateellisia kommentteja saa laitella