perjantai 9. marraskuuta 2012

Suunnittelua ja 4. päivä,

kun mä makaan sängyssä. Tänään on kyllä jo paljon parempi olo, vaikka tuo vatsa pitääkin hirveää elämää. Kolme päivää olen siis jo viettänyt neljän seinän sisällä, alkaa pikkuhiljaa ottaa vähän päähän tämä touhu. Tosin, nyt haluan seuraavaa korostaa kaikille opettajilleni, jotka saattavat joskus lukea tätä blogiani. Päivitin kirjanpitoni täällä oloni ajalta. Kyllä. Sain aikaiseksi tehtyä excelin, jossa seuraan, kuinka paljon rahaa täällä menee, ja mihin sitä menee. Olen aika ylpeä itsestäni. Kuitikin olivat melkein kaikki vielä tallella. Ja onhan tässä tietysti ollut sitten hyvää aikaa suunnitella ja miettiä ja ottaa selvää, mitä täällä Londonissa voisi tehdä.


 "Sick of staying in bed"

Sitten, kun nuo loputkin isolahot tänne saapuvat lyhyelle vierailulle, olisi tarkoituksena mennä katsomaan jokin musikaali, ehkä The Phantom of the Opera (jeiii!), ja päästä paikanpäältä seuraamaan Valioliigafutista. Niinpä kun täällä sairasvuoteella makasin, sain tehtäväkseni onkia tietooni, mistä noihin tapahtumiin saisi lippuja.





















Netistä tietysti saa varattua lippuja minne vain, mutta erityisesti musikaaleja ajatellen minun käskettiin etsiä sellainen paikka, jossa lippuja myytäisiin saman päivän näytöksiin, mielellään alennuksella. Ja sellaisen kai löysinkin. Tietysti rajoitusteni takia en ole päässyt tarkistamaan, löytyykö seuraavanlaisesta osoitteesta (?) The Lodge, Leicester Square Gardens, Leicester Square, London, WC2H 7DE, koppi, jossa myytäisiin musikaalilippuja. Ainakin jossain lehtijutussa kovasti varoiteltiin mahdollisista pitkistä jonoista.

No entäpäs sitten Valioliiga? En valtavan hyvin ehtinyt vielä tähän paneutua, mutta ainakin aluksi nyt vaikuttaa siltä, että Arsenalin peleihin on suht hankalaa saada sopuhintaisia lippuja. Jos ostat jostain muualta, kuin Arsenalin virallisesta verkkokaupasta, saat maksaa ihan mukavasti lisähintaa. Arsenalin viralliseen verkkokauppaan lippuja taas tippuu myyntiin aina tietyille ryhmille kerrallaan. Jos kaikkien eritasoisten jäsenten jälkeen lippuja on vielä jäljellä, ne tulevat yleiseen myyntiin. Pelottaa ajatellakin, millainen tappelu näistä jäljelle jääneistä lipuista syntyy.

Although Arsenal is a great club, getting tickets to 
their matches is feeling like this at the moment

Arsenalin jälkeen huomioni kiinnittyi näihin Lontoon vähän pienempiin seuroihin, West Hamiin ja Fulhamiin. Ilmeisesti näiden joukkueiden peleihin on paaaaljon helpompi saada lippuja, johtuen ehkä joukkueiden budjettien pienemmyydestä ja seurojen menestyksestä viime vuosina. West Hamin sivuilla ei mielestäni vaadita muuta, kuin rekisteröityminen verkkokaupan käyttäjäksi ja jos et maksa jonkinlaista jäsenmaksua, lippuihin tulee 2 punnan lisämaksu. Mutta ei sen enempää. Ja Fulham. Fulhamin sivuilla kerrottiin jopa ihan omasta lipunmyyntipisteestä, jonne voi kävellä ja ostaa lipun. Niiiiin paljon helpompaa kuin tuo Arsun systeemi. Voi tietysti olla, että olen ohittanut jotakin oleellista noihin Arsun lippujen ostoon liittyen, mutta ehkä sekin selkiytyy, kun vielä tutkin asiaa.

West Hamia olisi hienoa mennä katsomaan, Jussi Jääskeläinen maalissa :). Mutta aikataulu saattaa muodostua esteeksi, joten pitänee tyytyä Fulhamiin.


Eikä tämä stadion nyt millään tavalla kovinkaan pahalta näytä :D

Onneksi oikeastaan nämä kaikki lontoolaiset seurat tarjoavat jonkinlaisia kiertokäyntejä stadioneilleen ja niiden yhteydessä mahdollisesti oleviin museoihin. Sellainen kiertokäynti voisi olla ihan hauska tehdä vaikka juuri Arsenalin tai Chelsean stadikoille, jos nyt ei kummankaan peliä pääse katsomaan.

Mietittiin tässä muuten, että jos nyt pääsen huomenna jo kunnolla jaloilleni, voisi tehdä niinkin kliseisen tempun, että kävisi Lontoon Hard Rock Cafessa. Ja kotiin päästyä voisi vaikka pyörähtää siellä Helsinginkin ikiomassa kahvilassa.

Ja nyt tämä romaani on kyllä venynyt aivan liian pitkäksi... Loppu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ja siihen vaan alle rustaatte, jos jaksatte. Kateellisia kommentteja saa laitella