lauantai 3. marraskuuta 2012

Vapaalla :)

Ensimäinen vapaapäivä takana. Jalat on aika kipeät, käveltiin sen verran paljon, mutta nyt on ainakin osa tärkeimmistä nähtävyyksistä ruksattu pois listalta. Aamulla oli kyllä ihana nukkua, kun tiesi ettei tarvitse herätä puhelimen herätykseen.

Aamulla siis nukuttiin ja jossain vaiheessa päästiin liikkeellekin. Nähtävyydet aloitettiin Big Benistä, eli hyppäsimme maanalaiseen ja suuntasimme Westminsterin asemalle. Ja siinä heti vieressähän Ben jo meitä odottelikin.

Tiedän, se kello siellä sisällä on itse Ben, ei toi kellotaulu tai torni.

Aurinkokin välillä näyttäytyi pilvien välistä ja näkymät Westminster Bridgeltä olivat lämpimän oloiset


Ja toisella puolella Thamesia näkyikin seuraava kohteemme, the London Eye.


Noin 20£ ja 45minuuttia myöhemmin pääsimme ihastelemaan Lontoota yläilmoista. Jonottaa siis sai ihan tarpeeksi kauan, mutta onneksi se aurinko aina välillä lämmitti pilvien lomasta.

Lisää näitä Kuva-albumissa

Kello alkoi Eyesta päästyämme osoittaa ruoka-aikaa, joten tutustuimme hieman lisää englantilaiseen ja erityisesti lontoolaiseen ruokakulttuuriin syömällä mäkkärissä The Australian BBQ Supreme -nimiset hampurilaiset. Kyseessä oli muuten vasta ensimmäinen mäkkäri, johon täällä törmättiin.

Vatsat täynnä päätimme ottaa valtavan sightseeing -kierroksemme vastapainoksi Oxford Streetin. Ja tehän kaikki tiedätte, mitä  Oxford Streetillä on. Kauppoja. Ja sitten on kauppoja. Ja sama kauppa saattaa olla samalla kadulla useamman kerran. Alkoi muuten nyt jo olemaan jouluasetelmat näyteikkunoissa, tosin, kyllähän tässä jo ollaan ihan marraskuun puolella...

En tiedä, kuka tämä photobombaaja on :/

Muuten meni ihan ikkunashoppailuksi, mutta eihän Primarkista voi päästä ulos ilman muutaman punnan ostoksia. Saatiin vähän draamaakin reissuun, kun eräästä kalliimman puoleisesta kaupasta eräs nainen yritti varastaa erään vaatekappaleen. Epäonnekseen varas napatessaan vaatteen ja alkaessaan juosta, kaatoi yhden vaaterekin mennessään ja vartija sai hänet kiinni vähän matkan päässä. Mutta vähän lisää jännitystä tähänkin reissuun :)

Joskus seitsemän aikoihin olimme sitten jo kämpillä. Täällä vietetään muuten maanantaina Guy Fawkesin yötä, sen takia tässä on nyt jo pari päivää kuultu, kun ihmiset testailevat rakettejaan. Maanantaina olisi kuulemma aika mahtavat ilotulitukset luvassa. Mutta Guy Fawkesista kerron myöhemmin lisää... :)





8 kommenttia:

  1. Muista sit käydä joku musikaalikin kattomassa! Ja sano terveisiä jos bongaat kuumia brittinäyttelijöitä. On ihan kivan näkönen Lontoo :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaah :) Pidän silmät auki, jos vaikka Benedict Cumberbatch sattus kävelee kadulla vastaan? :D

      Poista
    2. KYLLÄ KYLLÄ KYLLÄ! Joo ja Hurtsin pojille saa kanssa sanoa päivää. Ja muilleki brittibändihipsteriäisille. Mah, pitäs joskus iteki vaivautuu sinne.

      Poista
    3. hurtsin pojut!!! PAKKKAA PAKETTIIN JA LÄHETÄ TÄNNE JOS TÖRMÄÄT.

      Poista
    4. Onneks niit on 2.. voin jakaa ne ja lähettää teille molemmille yhen :D

      Poista
  2. Ja muista myös takatukat. Hyvältä näyttää. Loppu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis tääl on postikorttei vaan näistä tylsistä nähtävyyksistä, ihan niinku siel Ruotsissakin... London Eye ja Buckingham Palace monesta eri suunnasta, mutta ei yhden yhtä takatukkaa! En kuitenkaan luovu vielä toivosta, on tässä vielä muutama viikko aikaa metsästää. Valmistaudu henkisesti kuitenkin siihen, että joudut tyytymään prinssi Harryyn

      Poista
  3. Arvostan vaivannäköäsi, yritän kestää! Pidä hauskaa!

    VastaaPoista

Ja siihen vaan alle rustaatte, jos jaksatte. Kateellisia kommentteja saa laitella